فواید خوردن گوشت کبوتر
گوشت کبوتر به عنوان یک ماده ی مغذی و پرخاصیت به شمار می آید . گوشت کبوتر به عنوان یک ماده ی مغذی و پرخاصیت به شمار می آید. اما تصور نکنید گوشت هر کبوتری می تواند مفید باشد.خیلی از افراد در پشت بام منازل خود، تعدادی کبوتر را نگهداری میکنند و هر چند روز یکبار، آنها را از قفس خارج کرده و پرواز میدهند. منظور ما از این گروه از کبوترها نیستند.
زیرا آنها جزو کبوتران زینتی هستند که اغلب، ظاهر زیبایی داشته و توانایی پرواز اندکی دارند. البته انواع کبوتر را میتوان به ۷ دسته اصلی تقسیم بندی کرد؛ رنگی، پروازی، زینتی، نمایشگر، وحشی، نامهبر و گوشتی.
بر خلاف کبوتران نامه بر که قدرت بالایی در به خاطر سپردن مسیرهای طولانی دارند و میتوانند فاصلههای حدود یکهزار کیلومتری را در کمتر از ۲ روز طی کنند، کبوتران گوشتی، قدرت پروازی مطلوبی نداشته، اما وزن بالاتری دارند. به طوری که وزنشان تا یک کیلوگرم نیز میرسد.
البته توانایی تولید مثل بالا، قابلیت مطلوب در تبدیل مواد خوراکی به گوشت، تغذیه جوجهها به نحو احسن و وزنگیری سریع از مشخصات دیگر این نژادها است.
ارزش غذایی گوشت کبوتر
گوشت کبوتر برخلاف اندازه کوچک خود سرشار از انواع پروتئین ها ، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. گوشت این پرنده برخلاف گوشت اردک و مرغ وچربی بسیار پایینی داشنه و در هر صد گرم خود درصد قابل توجه آهن ، کلسیم ، پروتئین و… وجود دارد.
کلسيم گوشت کبوتر نسبت به گوشت ديگر پرندگان زيادتر است.
طبق بررسی ها در هر صد گرم گوشت کبوتر سه گرم چربی اشباع ، ۲۴ گرم پروتئین ، ۳۲ درصد آهن ، ۳۰ درصد ویتامین B و حدود 85/0 گرم مواد معدنی شامل کلسیم و فسفر به مقدار زیاد و نیز پتاسیم و منیزیم وجود دارد.
خواص و ویژگی های گوشت کبوتر
- گوشت این پرنده به دلیل وجود قابل توجه آهن و کلسیم و فسفر، استفاده از آن برای خانم های باردار توصیه می شود . استفاده از گوشت کبوتر باعث افزایش بهره هوشی شده و به استحکام جنین کمک می کند .
- گوشت کبوتر سرشار از آهن است . بدین صورت که ۳۰ درصد گوشت کبوتر را آهن تشکیل می دهد و غنی ترین گوشت از نظر آهن محسوب می شود .
- علی رغم کم بودن گوشت کبوتر همین گوشت سرشار از پروتئین می باشد.
- چون کلسیم گوشت کبوتر نسبت به دیگر پرندگان بیشتر است به این علت براى کودکان و رشد و نمو آنان مفید بوده است.
- برطرف نمودن ضعف عمومی بدن و درد مفاصل
- گوشت کبوتر طبع گرم و خشک دارد. به همین علت مصرف آن برای افراد سرد مزاج توصیه میشود.
- مصرف گوشت این پرنده برای درمان زودانزالی نیز مفید است و درمان موثری برای اختلال زود انزالی محسوب می گردد.
- آنتی اکسیدان های مفید برای از بین بردن سلول های فرسوده برای در گوشت کبوتر وجود دارد. بنابراین استفاده از گوشت این پرنده برای افراد میانسال و مسن مفید است.
- خوردن گوشت کبوترانی که در نژاد گوشتی هستند به درمان رعشه کمک می کند و از لقوه جلوگیری می نماید و علاوه بر آن کلیه ها را تقویت می کند.
- از دیگر خواص گوشت کبوتر درمان فراموشی یا آلزایمر در دوران سالمندی بوده، به طور کلی مصرف این گوشت فرد را از ابتلا به آلزایمر مصون میدارد.
- در گوشت کبوتر چربی بسیار کمی وجود دارد. به همین علت مصرف زیاد گوشت این پرنده نه تنها چاقی به وجود نمی آورد ، بلکه به افزایش سوخت و ساز بدن کمک می کند.
- دو عنصر کربن و روی به تقویت ریشه مو کمک کرده و از ریزش آن ها جلوگیری می کند.
- ویتامین های گروه B به شادابی پوست کمک می کند. همچنین ویتامین های فوق به افزایش سوخت و ساز و هضم غدا کمک می کند. و مصرف کننده را از بیماری هایی مانند یبوست معصون می دارد.
- حدود ۶ درصد گوشت کبوتر را منیزیم تشکیل می دهد. منیزیم یکی از مهم ترین عنصر معدنی برای بدن می باشد.
- از خواص گوشت کبوتر در طب سنتی تقویت سیستم گردش خون می باشد. امروزه ثابت شده مصرف این گوشت از ابتلا به بیماری های قلبی می کاهد و با کاهش کلسترول و فشار خون در افزایش سلامت قلب موثر است.
- کمک به رشد سریع و به حرف افتادن کودکان یکی دیگر از مهمترین مشخصات و خواص گوشت کبوتر است.
- کمک به درمان و رفع کم خونی به ویژه در دختران نوجوان و زنان باردار از دیگر خواص گوشت کبوتر و فواید درمانی مصرف گوشت این پرنده است.
طبع گوشت کبوتر
گوشت کبوتر طبیعت گرم و خشک دارد .
خواص سنگدان کبوتر
خوردن سنگدان تازه جهت رفع سميت
خواص خون کبوتر
مالیدن خون کبوتر بر پیشانى خونریزى از بینى قطع میکند.
خواص فضله کبوتر
مالیدن سرگین سوخته کبوتر بر اطراف بینى خونریزى از بینی را قطع میکند .
مالیدن سرگین سوخته کبوتر با حِرف و خردل جهت شقیقه، درد پهلو و مفاصل و نقرس مفیداست.
مالیدن سرگین سوخته کبوتر با روغن زیتون جهت سوختگى آتش مفیداست.
مضرات خوردن گوشت کبوتر
از نظر بسیاری از متخصصان طب سنتی بهترین گوشت در بین گوشت پرندگان، گوشت کبوتر است چرا که غذای این پرنده بسیار سالم است و به دلیل چربی کم و عناصر غذایی بسیار، مصرف آن برای همه سنین مناسب بوده و عارضه خاصی برای آن گزارش نشده است.
بنابرین در مصرف هر ماده غذایی باید تلاش کلید اعتدال را رعایت کنید. علیرغم اینکه پزشکان مصرف گوشت این پرنده را مقوی میدانند ؛ اما بهتر است از مصرف بی رویه آن خودداری کنید.
مصرف بی رویه هر ماده غذایی باعث بروز مشکلات قلبی و گوارشی خواهد شد، بنابراین در مصرف این ماده غذایی نیز سعی کنید اعتدال را رعایت کنید. میزان مصرف عادلانه آن ۲ بار در هفته می تواند باشد.
به دلیل اینکه گوشت این پرنده طبع گرم و خشکی دارد، بنابراین مصرف بیش از اندازه آن به افراد گرم مزاج توصیه نمی شود.
فواید گوشت کبوتران در طب سنتی
- در طب سنتی، خواص و مزاج گوشت کبوتر این گونه بیان گشته است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- گوشت کبوتر خون خوب و باکیفیتی در بدن تولید میکند.
- مصرف آن در افراد لاغر اندام چاقکننده است.
- برای بیماریهایی نظیر لرزش، سستی اعضا، فلج و … مفید است.
- اگر گوشت کبوتر در روغن کنجد بدون آب و نمک پخته شود، سنگهای کلیه و مثانه را از بین میبرد.
- مقوی کلیه است.
- مقوی قوای جنسی است و منی را زیاد میکند.
عوارض مصرف زیاد گوشت کبوتر از نظر طب سنتی
- مصرف بیش از حد گوشت کبوتر سردرد آور است.
- زیاده روی در مصرف آن خون را می سوزانند.
- برای افراد گرم مزاج مضر است.
مصلح و روش های کاهش ضرر گوشت کبوتر چیست؟
- پختن گوشت کبوتر با آب غوره یا سرکه و خوردن خیار تازه در وعده بعد از مصرف آن، ضرر این گوشت را کمتر می کند .
- کاسنی ، تره ، شوید ( شبت )، کرفس، نخود، سماق، گشنیز نیز مصلح گوشت کبوتر و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند .